مکتب گهواره
در خارج از افغانستان، به صورت عموم، پیوند کودک با مادر و پدر از روزی دچار دگرگونی میشود که کودک به کودکستان یا مکتب میرود. در کودکستان او با اصطلاحات تازه در زبان محلی آشنا میشود. وقتی خانه میآید، نمیتواند در مورد فعالیتها و سرگرمیهایش به پدر و مادر قصه کند زیرا آن اصطلاحات را در زبان پدر و مادر خود نمیداند. آن اصطلاحات را، پدران و مادرانی هم نمیدانند که در افغانستان درسهایشان را تمام نکردهاند. به این ترتیب، در خانوادههای مردم ما در بیرون، نسلی بزرگ میشود که جز گپهای خیلی ابتدایی مربوط به نان و آب خوردن، سلام و علیک قادر نیست به زبانهای پدران و مادران خود وارد تعامل شود. این کودکان با دردها و هیجانهای شان تنها می مانند چون نمیتوانند اندوه و مشکل و شادی خود را با مادر و پدرشان قسمت کنند. از این گذشته، موج مهاجرت ها هر کس را به گوشهای از این دنیا برده است. در میان ما کسانی هستند که هشت-نه خواهر و برادر اند و از آن میان دو نفر در یک کشور نیستند. کودکان شان به هشت زبان مختلف گپ میزنند و هنگامی که در مجلس خانوادگی جمع میشوند، پدرها و مادرها ناگزیرند ترجمان فرزندان خود باشند تا آنها بتوانند با عمه، خاله، کاکا و مامازادههای شان رابطه برقرار کنند. میتوان سطح و عمق کیفیت چنین رابطهها را به روشنی تصور کرد.
بنابر همین، و دلایل فراوان دیگری، گهواره تصمیم گرفته است با استفاده از Goggleclassroom مکتب آنلاینی را تاسیس کند و هفتهٔ دو روز به کودکان و بزرگسالان در پنج صنف زبان فارسی تدریس کند (در پی ایجاد صنفهای درسی به پشتو، اوزبیکی و زبانهای دیگر افغانستان هم هستیم).
- ما در نظر گرفتهایم که آموزگاران ما غیر از فارسی، زبانی را هم بلد باشند که فرزندان شما آن را میدانند.
- پس از ثبت نام، با کودک شما به صورت آنلاین برای تعیین صنف مناسب مصاحبه صورت میگیرد.
- هر صنف درسی برای ۱۵ شاگرد در نظر گرفته شده و هر درس ۴۵ دقیقه دوام میکند.
- مواد درسی ماه به ماه به کودک شما فرستاده میشود و کارخانگی به صورت منظم و هفتهوار به آنها داده خواهدشد.
- در صورتی که کودک نیازمند مشورت باشد، در جریان هفته میتواند با آموزگار خود از طریق ایمیل تماس بگیرد و راهنمایی درخواست کند.
مکتب آنلاین گهواره پنج صنف دارد:
- صنف الف: برای کودکانی که در خانه فارسی گپ نمی زنند و این زبان را هیچ نمی دانند؛
- صنف ب: برای کودکانی که در خانه فارسی را با یک زبان دیگر مخلوط گپ می زنند و غیر از نیازهای خیلی ساده در مورد مسائل دیگر نمی توانند به زبان فارسی با کسی ارتباط برقرار کنند؛
- صنف ج: برای کودکان و نوجوانانی که فارسی میفهمند ولی خواندن و نوشتن را بلد نیستند معلمان؛
- صنف دال: برای کودکان و نوجوانانی که فارسی می فهمند و به زبان فارسی می توانند بخوانند و بنویسند ولی می خواهند این مهارت را توسعه دهند و این زبان را بهتر بیاموزند؛
- صنف هـ : برای جوانان و مادران و پدرانی که مکتب را در افغانستان تمام نکرده اند و علاقمند هستند کتاب خواندن را به زبان فارسی از سر بگیرند.
فورم ثبت نام برای صنف های الف، ب، جیم، دال اینجاست:
برای ثبت نام در صنف هـ به ایمیل [email protected] نامه بنویسید. نام، نام خانوادگی، محل اقامت و شمارهی تماس تان را ذکر کنید.
ثبت نام در صنف های گهواره همیشه ممکن است. گهواره صنف های جدید را زمانی ایجاد می کند که نصاب (پانزده نفر در هر صنف) تکمیل شود.